Relatietherapie

Waarom relatietherapie EFT?

Omdat de kans op succes heel hoog is.

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat relatietherapie volgens het model van EFT (Emotion Focused Therapy) een heel hoog succespercentage heeft met zo goed als geen terugval na de behandeling. Een methode dus die werkt, vanuit een duidelijke visie en met een duidelijke focus.

Wat is de kracht van EFT relatietherapie?

Verbondenheid ervaren.

De kracht van EFT ligt in het feit dat EFT jou helpt om verbondenheid te ervaren met je partner en niet enkel te komen tot inzichten over waar het fout loopt en hoe het anders zou moeten. Om te begrijpen waarom verbondenheid ervaren veel krachtiger is dan inzichten verwerven is het goed om te begrijpen hoe ons lichaam en onze geest werken.

Hoe lang duurt relatietherapie?

Met 8 tot 20 consultaties kan je al veel bereiken.

Dat hangt af van verschillende zaken. Hoe vroeger je hulp zoekt als je merkt dat je relatie niet meer zo goed loopt, hoe groter de kans dat je met minder consultaties al snel terug op weg bent. Een beetje te vergelijken met een open wonde. Hoe sneller je die verzorgt en ontsmet, hoe sneller ze geneest. Krijgt de wonde de kans om te ontsteken, dan zal het herstelproces iets meer tijd vragen. Wat je al allemaal hebt meegemaakt in het leven, als persoon en als koppel, zal ook een invloed hebben op de duurtijd van de therapie. Als richtlijn kan ik je meegeven dat de meeste koppels met een 8 tot 20 consultaties al veel bereiken.

Wat mogen jullie als koppel verwachten van relatietherapie?

Een steviger relatie met meer verbondenheid.

Tijdens de eerste gesprekken leren we elkaar beter kennen en brengen we de problemen die jullie ervaren in kaart. Ik vind het hierbij belangrijk om een goed contact met ieder van jullie op te bouwen. Zo kunnen jullie ook mij en mijn werkwijze beter leren kennen. We bekijken eveneens of relatietherapie aansluit bij jullie verwachtingen. Na het in kaart brengen van de conflicten die jullie hebben, verkennen we welk effect deze conflicten hebben op jullie relatie. Dit vormt de basis om andere manieren te vinden om met elkaar om te gaan waardoor de conflicten zullen verminderen. Het doel is dat jullie elk afzonderlijk en in jullie relatie zich terug verbonden voelen zodat jullie makkelijker moeilijkheden overwinnen.